Eten, en het maken ervan

Zonder al te melancholisch te worden, mogen de huidige generaties zich gelukkig prijzen met het schier oneindige aanbod aan gerechten. Met de invloed van buitenlandse keukens hebben we in Nederland ook steeds meer keuze, en dan niet alleen maar stamp, stamp en nog eens stamp (zoals Lidl ons wil laten geloven).

Wel worden we tegelijkertijd steeds kritischer over wat we eten: wat zit er allemaal in ons eten wat er niet in zou horen, of wat zit er niet in wat er wel in zou moeten zitten? Daarom maken steeds meer mensen zelf hun maaltijden, met recepten zonder E-nummers en andere toevoegingen die onnodig zijn als je het zelf klaarmaakt. Leuk, lekker, gezond en met trots en liefde gemaakt.

 

Deze pagina's helpen je op weg om eenvoudige maar lekkere gerechten op tafel te zetten: verras je gezelschap met je kookkunsten, en verras jezelf met hoeveel je zelf kunt!

 

Voor alle recepten op deze pagina geldt: probeer het eerst eens met de ingrediënten die wij voorstellen (en dus zelf geprobeerd hebben), en pas of gaandeweg of de volgende keer de ingrediënten aan die je miste of die je juist te overheersend vond. Houd je van andere kruiden: probeer ze eens (en laat me zeker ook het resultaat weten!).

 

Behoefte aan een krachtige kop koffie tijdens het koken? Zet dan eens een Oostenrijkse kop kaisermelange! Kwestie van een eigeel in je koffiemok, mengen met een beetje honing, en dan langzaam en al roerend espresso toevoegen.