Over ons

Het is 31 mei 2010. Hyves draait nog op volle toeren en het privéleven van miljoenen andere Nederlanders is online tot in detail te volgen. Gelukkig kon toen nog precies worden ingesteld wat we wel en wat we niet met anderen wilden delen.

 

Terug naar die datum. Hyves kent de optie om Twitter te koppelen met je persoonlijke Hyves-pagina. Ik heb in die tijd de hele sociale media niet zo erg hoog zitten, maar mezelf uiten, dat doe ik wél graag. Maar hoe doe je dat zonder helemaal afhankelijk te zijn van sociale media? Heel eenvoudig en ouderwets: met een eigen website, waarop je zelf de content bepaalt en waar niet stiekem al je gedrag wordt gevolgd en verkocht wordt aan eenieder die denkt aan dat gedrag geld te kunnen verdienen.

 

Sociale media ter ondersteuning van zo'n site is echter wel noodzakelijk. Een Twitter-account is dus een logische eerste stap. Maar de naam moet wel gelijk zijn aan de toekomstige site, zo is de gedachte. Een leuke naam, ga er maar aan staan.

 

"Iets leuks met de extensie" wordt al snel de leidraad. Woorden die eindigen met de klank "enel" (.nl), net, com, be en vele andere passeren de revue. Uiteindelijk wordt er gekozen voor "vissen in de kom", omdat "vissenkom" wel erg veel lijkt op een eenvoudige webwinkel voor vissenkommen. Aangezien het sterrenbeeld ook nog eens overeenkomt (20 februari is over het algemeen het sterrenbeeld Vissen), en de site wordt gebruikt voor allerlei communicatieve doeleinden, is de domeinnaam visseninde.com méér dan geschikt. En zo wordt op 31 mei 2010 het Twitteraccount vissenindecom geboren.

 

Het duurt overigens nog een hele tijd voordat de site er daadwerkelijk bijkomt. Pas op 5 juni 2013 komt deze site online. De cursussen Dreamweaver duurden langer dan verwacht.

 

Meer weten over ons? Neem dan een kijkje op onze persoonlijke pagina's door op één van onze namen in het menu te klikken, of klik direct door naar Martijn of Linda!