Rats! krijgt zijn gelijk?

Door: Marcello Alvarez

12-5-2016

 

Verschillende bronnen melden dat HC lid Marcello Alvarez was voorgedragen door een aantal HC leden voor zijn aanstelling in ronde 149. Rats!, de voorzitter zou de enige zijn die echt bezwaren maakte en na 2 rondes van afgenomen activiteit blijkt zijn stem de gene geweest te zijn waar men naar had moeten luisteren.

Rats! reageerde: jammer dat hij zo veel weg is. Dat wat hij gezegd heeft was de laatste tijd echter van een dermate niveau dat ik de deur al open gezet heb zodat hij zelf kan vertrekken zonder dat iemand het hoeft te vragen.

Marcello had geen commentaar.

Afbeeldingsresultaat voor open deur intrappen


Japan op oorlogspad?

Door: Marcello Alvarez

12-5-2016

 

Giulio en Marcello Alvarez zijn gesignaleerd in Japan. Volgens de geruchten hebben zij met de keizer gesproken over de eigendomsakten van YenVille. Of Japan de juiste delegatie was om mee te spreken is natuurlijk betwijfelbaar, maar naast de beruchtste maffia familie uit de geschiedenis en de verschillende malen opgedoken jappen is het vermoeden aanwezig dat er een coupe gepleegd zou kunnen worden over het braakliggende stuk grond.

De CBI zou de Alvarez topmannen voorzien hebben van afluisterapparatuur buiten hun medeweten en daarop was naast veel ruis en vreemde talen wel te horen hoe er gefluisterd werd over YenVille. Er was ook nog veel gerinkel te horen van glazen, wat indiceert dat de jappen en de Alvarez delegatie zeker zaken gedaan hebben.

 

Afbeeldingsresultaat voor maffia


Liefdesbaby

Door: lindapinda86

26-10-2015


Nadat een hele tijd terug al de drieling van Mystq is geboren hebben ook twee andere Miniconomyspelers een kleintje gekregen.


Zowel Moonpoker als Bleech hebben pasgeleden verkondigd een baby te hebben gekregen. Volgens ingewijden is dit niet geheel toeval. Mystq, de kraamverzorgster die de baby ter wereld heeft geholpen wist onze redactie te vertellen dat deze baby geadopteerd is door 2 mannen. Namelijk Moonpoker en Bleech.


Achteraf kunnen we wel concluderen dat de voortekenen er wel waren. Moonpoker is al enkele rondes niet zo actief/failliet. Dit was natuurlijk om zich voor te bereiden op de geboorte van de baby.

We wensen zowel Moonpoker als Bleech heel veel geluk met hun liefdesbaby.

Afbeeldingsresultaat voor ugly babyMayor spionage

Door: Tranqer

3-6-2015


Zonet werd de voormalige mayor van Centropolis opgepakt in het gemeentehuis van Monapoli.

Voor zover onze Digitaliaanse bronnen kunnen bevestigen, gaat het om politieke spionnage. De speler achter de mayor van Centropolis zou verhuisd zijn naar Monapoli, zodat zijn mayor account zich in Monapoli bevindt.

De redenen van de spionnage zijn nog onduidelijk. Had natcha12 de cijfers van Minimize willen inkijken om uit te zoeken hoe Monapoli aan zoveel steenexims kwam? Wou natcha12 uitzoeken hoe hij de diamanten tot in centropolis kon brengen?

Een persconferentie later op de dag zal de zaken opklaren. Federal Researcher waarschuwde alvast de andere mayor's niet dezelfde stoten uit te halen.

Afbeeldingsresultaat voor spion

Gotcha voor de kroon

Door: Tranqer
22-5-2015

Ik geef de kroon door na deze ronde omdat ik hem niet mag meenemen naar het buitenland. Omdat de LMS teveel voorbereidingstijd vraagt, roep ik als koning het spel Gotcha uit met als winst mijn kroon!

Regels: Streetwars aka Gotcha
Ik zal spelleider zijn, gezien ik geen baat heb bij enige winst.

Iedere deelnemer een andere deelnemer toegewezen krijgt die moet worden uitgeschakeld ("vermoord". Je schakelt de andere deelnemer uit door hem met 1 schot te raken.

Als een deelnemer geraakt wordt krijgt de "moordenaar" het "slachtoffer" van de vermoorde deelnemer als volgend slachtoffer toegewezen. Alle deelnemers samen vormen immers één grote lus. Dit zorgt ervoor dat op het einde van het spel er twee personen overblijven die elkaar moeten vermoorden. Hij die hierin slaagt is de winnaar van het spel.

Als het spel te goed gespeeld wordt, en er blijven meerdere spelers over voor het einde van de ronde, is de winnaar diegene met de meeste hits.


Planning
Inschrijvingsdeadline: zaterdag 23 mei om 17u @ bestuursclub
Start: zondag 24 mei om 11u.

In de loop van zaterdagnacht zend ik de targets rond naar iedereen.


Afbeeldingsresultaat voor gotcha


Hete grond onder gk's voeten

Door: Tranqer
22-5-2015


De laatste dagen werd de Digitaliaanse grond te heet voor Gelaarsdekat zijn voeten. Toen hij donderdag bij het ochtendgloren de shop van loco_tazz wou beroven, ging het mis.

Monapoli werd al enige tijd geteisterd door criminele activiteiten van een onbekende, en daar heeft gk zijn prijs voor moeten betalen. Eerst schoten zowel loco_tazz als mezelf een kleine 10k van hem af, nadien volgden wat steken met bompogingen & schotjes wegens vesten.

Hij verdedigde zich aardig met een knalpartij op de koning, maar trok nadien de staart in richting Nasdaqar. Of hij terugkomt is nog de vraag, hij zou alvast de Gotcha missen!

Wordt vervolgd!


Cyberië pro crimes?

Door: Tranqer

20-5-2015


Wist je dat?

_ de mayor van Roebelarendsveen criminelen inhuurt om zijn Virtuaanse concurrent neer te halen.
_ Sommige politieke beesten liefst een samensmelting zien met  Digitalië, het criminele land bij uitstek.
_ er 40 geslaagde diefstallen plaatsvonden op Cyberisch grondgebied.
_ de vorige president graag een robbertje had uitgevochten met Virtua, en aanstuurde op oorlog.
_ MvJ arthur246 zich gepakt voelt omdat Cesare met hetzelfde voorstel gaat lopen, en dat Cesare wel volk achter zich schaart.
_ Digitalië sinds ronde 130 5 rondewinnaars leverde
_ De laatste Cyberische overwinning dateert van r121 dankzij A Lontra
_ Parlementairen dit falen wijten aan gebrek aan criminele stimulus
_ de echte reden eigenlijk is dat grote handelaren elkaar nog steeds voor de voeten lopen in Cyberië en niet kunnen samenwerken.
_ Diezelfde grote handelaren elkaar liever zouden afknallen omdat het economisch voordeliger is om rijker te worden.
_ de parlementairen de aanslagmeldingen niet juridisch kracht kunnen geven, en daarom liever ook crimineel worden.

Wist je dat Cyberië pro crimes geworden is?


Afbeeldingsresultaat voor keep calm crime


Cyberië werd overspoeld door crimes?

Door: Tranqer

20-5-2015


Iedereen in Roebelarendsveen kan het opmerken. Van zodra je de club Hoofdbureau binnenwandelt zie je meldingen van bomaanslagen, berovingen, diefstallen. Wat viel op?

Niet enkel Digitalianen kwamen wat crimes plegen, ook Virtuanen en Cyberiërs maakten het de inwoners er lastig.

In het parlement wordt ondertussen druk gediscussieerd (het blijft Cyberië) over het toejuichen van crime-activiteiten om de handel een extra impuls te geven. De gevolgen van de criminele activiteiten brachten de Cyberische staatskas reeds 50.000 ISH op.

Of de parlementariërs hier een extra premie voor opstrijken, is onbekend.


Rotzooi bij het Ministerie van Financiën

Door: lindapinda86

31-3-2015

 

Sinds het ontslag van Tresias Aegirsson als president is A Lontra (de Vice-President) de nieuwe president van Cyberië geworden. Doordat A Lontra zijn taken als Minister van Financiën heeft moeten laten vallen is hij nu al enkele dagen op zoek naar een opvolger. Al 3 personen hebben een gesprek gehad met de president en laten weten niet op de functie in te willen/mogen gaan.

Linda’s Glossy Gossips heeft achterhaalt waarom de kandidaten deze functie niet op zich willen nemen.

 

Toen A Lontra nog gebruik mocht maken van het kantoor op departement Financiën had hij een zeer opmerkelijke hobby. Hij hield graag kippen, katten en stinkdieren. Helaas hield hij niet van het opruimen van de uitwerpselen en etensresten. Hierdoor is het huidige kantoor sterk vervuild en is de stank niet te harden.

 

Zowel The Minic als Isabella Bulldoze hadden dit snel in de gaten en bedankten dus ook voor de vrijgekomen functie, aangezien ze niet in dat kantoor wilden zitten. De volgende persoon die aanspraak maakte op de functie (Sesam) wilde wel graag een kantoor voor zichzelf. Naar eigen zeggen maakte het niet uit of het vervuild was of niet, hij zou er wel weer iets moois van maken. Sesam mocht echter geen minister worden door zijn criminal status.

 

De volgende persoon die aanspraak maakt op de functie van MvF heeft de functie aanvaard en laat de schoonmaakploeg (bestaande uit martijn5 en Plastic Dame) eerst huishouden in dit kantoor voordat hij gebruik gaat maken van het kantoor.

 

Nu groeit de vraag bij Linda’s Glossy Gossips: is het huidige systeem (degene met de meeste stemmen bij de verkiezingen wordt Minister van Financiën) nog wel haalbaar nu zelfs iemand met maar 1 stem bij de verkiezingen al MvF kan worden??Hagel

Door: DROP TABLE players

23-3-2015


Volgens onze weerman laat de lente helaas nog even op zich wachten. De zonnige dagen aan het begin van de handelsperiode hebben een hogedruk gebied gecreërd boven Digitalie dat momenteel hevig botst tegen het koude front waar de Duku en de Valuta samenkomen.

Deze botsing zorgt voor een grote reactie in het huidige klimaat: de afgelopen uren worden Virtua, Ibisha en Cyberie geteisterd door hagel! De wind waait vanaf het hoge naar het lage druk gebied waardoor er flink wat gerommel in de landen plaatsvind.

Daarom een waarschuwing naar alle burgers in Virtua, Ibisha en Cyberie: blijf vooral thuis want het weer alarm is van kracht.

Afbeeldingsresultaat voor weeralarmFES uitverkoop

Door: DROP TABLE players

16-3-2015

 

De FES in Roebelarendsveen verkocht onlangs ovens voor welgeteld 105,- Ish minder ten opzichte van andere winkels van de Federale overheid. Sommige inwoners van de federatie maakten zich hier heel druk om: "Het is belachelijk dat spelers in Roebelarendsveen zo'n grote voorsprong krijgen!" Aldus een burger die liever annoniem blijft.

De inwoners in Roebelarendsveen zien echter de enorme winst niet achter de lage waarde van de ovens in de FES. Het was immers gewoon een ingecalculeerde kostenpost waarmee de bewoners van Roebelarendsveen niet per se direct winst uit konden halen. Het is dan ook niet eerlijk als er in de vorm van de boete eventuele verschillen in kostprijs uitgedeeld zullen worden volgens de andere partij.

Toch is het opmerkelijk dat er een verschil in prijs was voor deze producten. Zouden andere steden met andere producten voorgetrokken zijn? Of veranderd de FES stiekem haar prijzen naar aanleiding van vraag en aanbod per stad? Wellicht kan de oplettende handelaar er toch een slaatje uit slaan.

Afbeeldingsresultaat voor oven miniconomy


Podje owns it all

Door: Tranqer

2-3-2015


Dag 12 van de ronde, 15u game time. De criminaliteit staat op een zo laag pitje dat we skyscrapers onderzoeken.

Top 3 - meeste aantal toeristen
10 Podje
8 Big Daddy
8 Roktav

Top 3 - grootste budget toeristen
27.230 Podje
13.900 Roktav
8050 Big Daddy

Wist je dat...
Tycoon de duurste penthouse verhuurt voor 4320 ISH
Podje de duurste presidential suite verhuurt voor 3120 ISH
Podje 6 (!) zo'n presidential suites verhuurt voor 3210 ISH
De twee grootste budgetten de hoogste torens hebben
Podje meer toeristeninkomsten heeft dan Digitalie en Cyberie samen


Zelfmoordneigingen Andoversr4

Door: Tranqer

25-2-2015


Gisterenmiddag was er in Cashington een dief op pad, Andoversr4, de Virtuaanse Ralgon, had zijn shops niet beveiligd. Grijpklaar waren zijn producten, die dan ook met veel enthousiasme gejat werden. Telefoons, schroevendraaiers, het paste allemaal in de dief zijn broekzak.

Andoversr4 was hier totaal niet tevreden over. Op de chat begon hij Tranq verrot te schelden,  met de idee dat Tranq de dader was. Gek genoeg was er geen enkele assistant die hem een ban gaf.

Niet veel later werd duidelijk dat The King 2 er iets mee te maken had. Ook die kreeg de volle lading op de chat. Totaal in zijn gat gebeten legde Andoversr4 enkele bommen op de shops van The King 2.

The King 2 liet het allemaal gebeuren, blij dat hij wat extra plastic kon produceren nadat zijn handel inzakte. Vandaag gaf The King 2 zichzelf een verjaardagsgeschenk, Wel 15 rake schoten volgden elkaar op. Niet veel later blijkt er van Andoversr4 geen sprake meer te zijn, en lijkt The King 2 op weg naar de most wanted criminal titel.


Contract tussen mayor Monapoli en Koning

Door: Tranqer

25-2-2015


Gisteren kon u een gossip van COE lezen waaruit blijkt dat COE voor 50 ish zijn mayorschap heeft gekocht. Onze redactie kon echter de echte overeenkomst inkijken en stond met de mond vol tanden! De overdracht van 50 ISH heeft wel degelijk plaatsgevonden, maar er volgen enkele wederdiensten. Een opssoming:
1.      Koning jeroentje321 zou voor een levering van 5000 kruit 100 pistolen en 30 bommen zorgen zodat COE zich nog kan bezighouden tot het einde van de ronde.
2.      De kroon zou volgende ronde zich in Monapoli moeten vestigen. Een doorn in het oog voor elke levende Pesoaan.
3.      De prijs van diamanten zou opgetrokken worden naar 25 tot 30 ISH per stuk
4.      COE zou een paleis bouwen voor de koning, met een prijskaartje voor het penthouse van meer dan 9000 ISH per dag.
5.      Enkele Virtuanen zullen ingeschakdeld worden in de economie, zodat COE niet meer de enige in zijn stad is.


Afbeeldingsresultaat voor contract


COE koopt burgemeesterschap Monapoli

Door: COE

25-2-2015


Volgens betrouwbare bronnen in het gemeentehuis van Monapoli heeft de kersverse burgemeester van de stad zijn ambt gekocht. COE zou op de trappen van het gemeentehuis een envelop met 50 ISH hebben overhandigd aan koning jeroentje312. Daarna waren de verkiezingen slechts een formaliteit...


Federals stellen niet aan

Door DROP TABLE players

20-2-2015


Het is niet onopgemerkt gebleven dat er in Digitalië afgelopen week flink wat trekkers zijn overgehaald. Niet alleen de koning is al twee keer failliet geschoten, maar op dit moment is ook het Stedelijk Bestuur slechts eenkoppig. Hierdoor is het land Digitalië in een onstabiele situatie terecht gekomen wegens het ontbreken van een burgemeester in Monapoli en koning.

Een lastige kwestie, aldus de Federale Overheid. Want de Gangster die als enige in het Stedelijk Bestuur zit, heeft de Federals verzocht het kroontje aan hem te overhandigen. Het gaat hier om Jeroentje312 en heeft volgens het wetboek als enige samen met The King 2 het recht om het kroontje te ontvangen, echter is Jeroentje312 momenteel ook de burgemeester van het veeleisende El Peso.

Zullen de federals het toestaan om Jeroentje312 opslag te geven, en hem als Koning van Digitalië aanstellen? Of zal het (een)koppige Stedelijk bestuur de eer aan The King 2 moeten geven?


Vertrouwen in wolkenkrabbers

Door: DROP TABLE players

19-2-2015


De vernieuwde huisvesting in de federatie biedt wellicht niet de bescherming waar de inwoners op hopen. Statige hoge torens gevuld met penthouses zijn mooi, en een plaats aanbieden voor toeristen kan erg winstgevend zijn. Echter zitten er haken en ogen aan voor de gebruikers van deze wolkenkrabbers.

De dunne hoteldeuren zijn makkelijk te openen voor een beetje sluwe vos zodra hij in datzelfde hotel gevestigd is. Daarom is het voor criminelen een koud kunstje om andere hotelgasten te overspoelen met ongewenste daden.

Het lijkt allemaal te draaien om een kwestie van vertrouwen. En als het vertrouwen in andere hotelgasten geschonden is, zijn we benieuwd waar de aansprakelijkheid ligt! Bestaat er een wet die de hand boven het hoofd van de hotelgasten houdt? Kunnen de burgers van de federatie misschien steun krijgen in de rechtbanken om eventuele kosten terug te krijgen?


Mystq bevallen van een drieling??

Door: lindapinda86

18-2-2015

 

Zoals velen van jullie vast al wel wisten stond Mystq begin ronde 135 op het punt van bevallen. Linda’s Glossy Gossips kan jullie het heugelijke nieuws melden dat ze inmiddels moeder is van 3 nieuwe kinderen.

 

Mystq was bezig in haar kantoor in de Council Room toen de baby toch echt het daglicht wilde zien. Met spoed is ze overgebracht naar het ziekenhuis in Cashington. Daar aangekomen heeft interim dokter Troel de bevalling begeleid. Echter was Troel op het moment erg bezig met het uitbuiten van haar nieuwe skyscraper dat er iets mis is gegaan.

 

Iedereen (op de Virtuaanse chat dan) wist dat ze een dochter zou krijgen, genoemd naar het lievelingsspel van zowel Mystq als haar man (Aximili): Madeleine Claire, initialen: MC. Aangekomen bij de couveuse stonden zowel Mystq als Aximili met hun mond vol tanden. Er lagen 3 kinderen in de couveuse: Madeleine Claire, Ruben2008 en Jochem2009.

 

Mystq kon een paar extra kinderen wel waarderen en heeft ze direct mee naar huis genomen. Of Troel inmiddels haar fout al heeft ontdekt is nog maar de vraag.

 

Afbeeldingsresultaat voor drieling


Tranqer voorgoed verdwenen?

Door: DROP TABLE players

18-2-2015

 

Het stoffelijke overschot van de globetrotter Tranqer zijn aangetroffen tussen de explosieven van zijn schuurtje in Monapoli. Hierdoor is het onmogelijk nog te achterhalen wat Tranqer destijds tijdens zijn expeditie in Ierland heeft uitgevoerd.

De geruchten gaan dat hij onenigheid heeft gekregen met zijn handelspartner in Ierland en de stress hem de das heeft omgedaan. Maar het zou ook heel goed kunnen dat Tranqer alles op alles heeft gezet om zijn huidige winst nooit met het CBI te hoeven delen.

Volgens getuigen heeft hij een aanslag gepleegd op zijn eigen inventarisatie wat tot zijn huidige toestand leidde. Of hij een aantal whiskyflessen heeft gegrepen of een van zijn eigen bommen kundig heeft gebruikt is nog onbekend. Het lot van Tranqer had wellicht gered kunnen worden als er medische kennis aanwezig was in Digitalie.Update omtrent Tranqers verdwijning

Door: Tranqer

4-2-2015

 

NEWS FLASH

Onze reporter ter plaatse ving net op dat Tranqer bronnen op zoek ging in Ierland naar extra grondstofvelden, gezien El Peso al na de eerste week van de ronde volledig kaal was. Hij zou er zijn 50.000 ISH investeren en zijn handelsimperium uitbreiden.

We proberen hier zo dadelijk dit te bevestigen, want het is nog gissen waar hij exact in investeerde. Waarschijnlijk kocht hij zich in binnen de high-tech industrie om zijn electro handel aan te zwengelen, ofwel kocht hij onontgonnen stukken land op met tientallen schapen.
Wij hopen dat  Tranqer rugby, whisky of Guiness weet te importeren naar de Federatie. Dit zou een straffe stoot zijn!

Tranqer meldde dat hij een toelichting zou geven eenmaal hij terug is in de federatie. Echter heeft Tranqer één probleem, hij kan niet per boot terugkomen uit Ierland want zijn scheeps-imperium met T shipping MV is voor hem onbruikbaar. Hij wacht op de introductie van vliegtuigen.


Tranqer spoorloos

Door: Tranqer

4-2-2015

 

De electro-machine handelaar Tranqer verdween afgelopen vrijdag van de radar. Net voor zijn verdwijning is bekend dat hij als een goudzieke gek zijn kavels in Eurodam afgroef en er zeker meer dan 80.000 ISH ophaalde.

Hij werd laatst gespot in Monapoli waar hij, vooralsnog om onbekende redenen, 300 diamantkavels inkocht. Wat hij met de overige 50.000 ish deed voor hij vertrok, blijft een raadsel.

Bronnen melden dat hij, in zijn zieke zoektocht naar meer toeristen, de Federatie heeft verlaten. De gossips gelovende zou hij zijn ziel Dublin, Ierland, gaan verkopen om extra toeristen te kunnen aanwerven. Zo zou hij in nogal wat louche pubs betrokken geweest zijn in meerdere vechtpartijen, en leefde hij er in uiterst benarde omstandigheden.


The King 2 pleegt zelfmoord

Door: Tranqer

26-1-2015


Gisterenavond overleed The King 2 aan zijn verwondingen die hij opliep bij het opzettelijk laten springen van zijn eigen bom. Hoewel The King 2 zijn waarde op meer dan 30.000 ISH wordt geschat, bleek hij onvoldoende cash te bezitten.

De Pesoaanse criminaliteit verliest hiermee één van de "wannebe" criminelen die het leek te gaan maken en naar de kroon te dingen.

Bronnen uit België meldt dat The King 2 recupereert met enkele cursussen in zijn nabijheid. De verwondingen zouden geen verdere invloed hebben op het afleggen van zijn examens.


Topdrukte in Virtuaanse rechtbank

Door: lindapinda86

23-1-2015


Door diverse megazaken in de Virtuan Court zijn gisteren zo veel advocaten in touw dat de toga's op zijn.

Een woordvoerster bevestigt dat daardoor in het gebouw geen leentoga voor advocaten meer is te vinden. De advocaten die nu nog worden aangewezen moeten nu een toga uit Cyberië lenen. Dit echter tot ongenoegen van de Virtuaanse advocaten aangezien de toga’s in Cyberië gemaakt zijn van roze jute.

De Virtuaanse regering is druk bezig met het opvragen van offertes voor het maken van nieuwe toga’s. 


Plastic dame gaat op olieprijs zitten

Door: anoniem

21-12-2014


De beruchte Plastic dame is op de olieprijs gaan zitten omdat het volgens haar veel te duur was. Plastic dame: ''Ik ben op de olieprijs gaan zitten omdat anders mijn olie veeels te duur was en niemand van mij zou kopen''. Volgens bronnen uit het Kremlin vond ze de olieprijs niet alleen te duur maar had ze ook wat onenigheid met president Poetin, die haar geen gratis kaviaar zou willen geven. Wat het met de economieën van Kronenburg, Centropolis en El Peso doet is nog niet bekend.Tussenronde 132b

Door: loco_tazz

6-12-2014


Zo geschiedde het, een tussenronde. Nog benieuwd naar hetgeen komen gaat schreeuwde Tresias Aegirsson als luidkeels door de straten van het verdronken Eurodam dat er iets met hotels gedaan zou worden. Zou het dan eindelijk zo zijn dat toeristen verwelkomt worden in de Federatie en op hun wenken bediend worden of zou deze luxe alleen blijven voor de Eilanden in de ISH-Zee?

Het voordeel is wel dat er inmiddels al wel iemand zich heeft aangemeld om de escortservice te gaan voorzien van instructies met eventuele voorbeelden. De PC-hond van Martijn5 zou hier schijnbaar zijn droombaan in zien en heeft zelfs al een paar sollicitanten op gesprek gehad.


Van sloeber naar burger

Door: lindapinda86

17-11-2014

 

COE wist afgelopen weekend nog te melden dat Tranqer failliet verklaard was. Echter is hij weer terug in de federatie gespot. Volgens ingewijden is Tranqer naar de schuldhulpverlening gestapt en heeft door een fout bij de Vlaamse Overheid een X-bedrag ontvangen. Hierdoor heeft hij weer terug naar Digitalië kunnen reizen. Het is afwachten of de Vlaamse Overheid hun fout snel in zal zien of dat Tranqer deze handelsperiode in Digitalië kan blijven.

Gezien het algemeen bekend is dat Belgen niet enorm snugger zijn verwachten wij dat Tranqer gewoon in Digitalië kan blijven bivakkeren.  


Van miljonair naar sloeber

Door: COE

15-11-2014


In de vorige handelsperiode was hij nog goed voor 1,2 miljoen ISH, maar nu is Tranqer failliet verklaard. Ingewijden weten te het succes bij Tranqer naar zijn hoofd is gestegen. Bij de start van de handelsperiode wilde hij gelijk zijn glamour levensstijl weer oppakken terwijl er eigenlijk nog geen geld was verdient.

Dure horloges, een farmarrari, avondjes stappen in de duurste clubs van El Peso en een villa in Monapoli. Alles werd gekocht van geleend geld. Een anonieme vriend weet te melden Tranqer nu noodgedwongen in Leuven muziek maakt op straat. Hij hoopt daarmee genoeg te verdienen voor een ticket waarmee hij in december weer naar de Federatie kan komen.


Waarom Wouter afwezig is (volgens MC bot)

Door: YAN

10-11-2014

 

Na de schok van de Federatie over het probleem tussen de twee Federals, FeC en FeA, zijn we nu nog meer geschokt! Vanmiddag gaf de MC Bot, beter bekend als de irritante bot die tussen alle gesprekken ook wat probeert in te brengen op de chat, toe dat hij de grote baas van Miniconomy, Wouter, besmet heeft met Aids en Ebola!

Nadat wij, in Virtua, van dit bericht lucht kregen zijn wij per direct naar het huis van Wouter afgereisd, echter heeft de grote baas alle rolluiken naar beneden gedaan en de pinguïns van bell_1996 ingehuurd om de roddelpers we te jagen.

We hopen binnenkort een reactie te krijgen van Wouter.

Link naar het screenshot waarin MC Bot vertelt over de aids en ebola: 
http://nl.tinypic.com/r/210x3z7/8

Wordt vervolgd...


Paniek in de pepernotenfabriek

Door: YAN

10-11-2014

 

De Federatie is in paniek. Het schijnt dat deze middag twee Federalen ernstig botsten. De twee Federalen in kwestie zijn Federal Assistent, beter bekend als sugarfree en de Federal Coordinator, beter bekend als de Bahthoevedorp-gek bonanza.

De botsing ontstond doordat Federal Assistent er vanmorgen achter kwam dat er gestolen was uit de Federale opslagplaats, waarin de meest bijzondere vondsten en dergelijke uit de Federatie te vinden zijn. De loods is alleen toegankelijk voor Federalen, aangezien deze gebouwd is in San Francishco.

Wat was er gestolen? De eeuwenoude kaart van Bahthoevedorp! Federal Assistent sprak direct zijn mede-Federalen aan, Federal Researcher en Wouter, en had meteen het idee dat dit een complot was van Federal Coordinator tegen hem.

Nadat hij de Bahthoevedorp-gek confronteerde met zijn bevindingen en argwaan, was de Belg zó op zijn tenen getrapt dat hij zijn collega voor 2 dagen opsloot in de cel. Federal Assistant zit daar nu dus nog steeds.

Wouter en Federale Onderzoeker hebben Federal Assistant op non-actief gesteld en zijn momenteel bezig met onderzoek naar de diefstal.Staatsgreep mislukt

Door: COE

10-11-2014

 

In Digitalië is vannacht een staatsgreep mislukt. Monapolitiaan loco_tazz stond zwaar bewapend in het koninklijke paleis van Digitalië. Hij had zich van tevoren echter iets te veel moed ingedronken. In plaats van dat hij zijn geweer op koning hubinho richtte, wees de loop van zijn geweer naar hemzelf.

Gevolg? De stomdronken loco_tazz werd met enkele gaten in zijn lichaam afgevoerd naar een ziekenhuis in Nederland. Volgens de voorlopige prognose zal het nog tot de volgende handelsperiode duren voordat loco_tazz volledig is hersteld van zijn geklungel.Slachtoffers van ex-priester eisen nieuwe straf

Door: COE

10-11-2014

De Cyberische ex-priester DutchDude veroorzaakte onlangs een scheidingsgolf in de Federatie door het trouwregister in de fik te zetten. De Federale Overheid zal echter op zoek moeten naar een nieuwe straf. De straf - twee uur per dag Tinderen - kan voorlopig nog geen doorgang vinden omdat de minimale leeftijd voor Tinder 16 jaar is. Volgens de slachtoffers is het gezien het leed dat zij hebben ondergaan ongepast als de straf tegen DutchDude pas over 4 jaar kan ingaan.


Priester zet trouwregister in de fik

Door: COE
10-11-2014


Gisteren rukte de brandweer met groot materieel uit voor de brand in het kerkarchief. Desondanks gingen de trouwaktes van ongeveer twintig stellen tijdelijk verloren. Inmiddels zijn de meeste trouwaktes weer hersteld en is de oorzaak van de brand achterhaald.

De brand is volgens ingewijden aangestoken door de zwaar overspannen (ex-)priester DutchDude. Naar verluid kon hij er als verstokt vrijgezel niet tegen dat anderen wel liefdesgeluk hadden gevonden. Als straf voor het aansteken van de brand is DutchDude het priest-diploma ontnomen en moet hij verplicht 2 uur per dag op Tinder naar een date zoeken.Scheidingsgolf

Door: loco_tazz

10-11-2014

 

Gisteren was er nog een heuse golf van scheidingen. Een dag later bleek iedereen door opperpriester Wouter opnieuw getrouwd te zijn.

De veroorzaker van al die relatieproblemen is waarschijnlijk priester DutchDude welke door een van de Federals is ontslagen uit dat ambt. Wat er met DutchDude gaat gebeuren is nog onbekend. Uit onbekende bron hebben we vernomen dat DutchDude lang niet terug zal keren naar onze federatie.

De toekomstige ex van DutchDude heeft alvast verklaart dat ze bij dezen al een scheiding aan wil vragen. Ze vond het ongepast wat haar toekomstige man heeft gedaan. Of dit verder effect heeft op de volgende ex van DutchDude is nog onbekend. Kortom, aiaiai 'Vrouwen', niemand zou er toch eigenlijk aan moeten beginnen.Einde van een oude vete?

Door: loco_tazz
9-11-2014

 

Vandaag, 9/11/2014 bleek een wonderbaarlijke dag in de Miniconomy-geschiedenis. Na de PI die YAN opgestart heeft, heeft The Minic het PI geopend. Nadat The Minic ook de uitspraak gepost te had bleek het zo dat ikenco het volledig met The Minic eens was. De uitspraak zou gelijk zijn aan de gedachten die eerder die dag waren gedeeld over het aangevraagde PI.

Het is verwonderlijk dat deze twee individuen het met elkaar eens zijn. Enige tijd terug was er nog enig gerommel tussen beide. Dit is natuurlijk een enorme verbetering en dit laat zien dat de vrede een stap dichterbij is.

Want niemand mag met kerst alleen zijn, om Robert ten Brink maar eens te citeren.Problemen in Virtua

Door: loco_tazz
9-11-2014


Het schijnt dat YAN momenteel diep met zijn handen in het haar zit. De wetten van Virtua worden niet nageleefd volgens deze speler. President Viraxje schijnt spelers aan te stellen die dat niet zouden mogen volgens de Virtuan Law. YAN denkt inmiddels dat de Virtuan Law helemaal nergens meer op slaat. YAN zal daarom zijn weg naar het strand van vanmiddag vervolgen waar hij volgens de UNICEF-Vredestichter Podje en Torpedo 7 zal ontmoeten.

Hoe deze situatie zich zal ontwikkelen zal nog afwachten zijn. Wel wordt verwacht dat YAN waarschijnlijk op zijn kop zal krijgen van zijn vader en moeder aangezien het ontmoeten van onbekende mensen niet mag.


viraxje 'loopt' tegen de lamp

Door: lindapinda86
30-10-2014

viraxje is opgepakt omdat hij fraude probeerde te plegen in een winkel. Hij is tegen de lamp gelopen omdat hij Nederlands sprak.

De man uit Centropolis zei afgelopen week tegen Mystq dat hij was uitgegleden in de winkel door een plas water die daar op de grond lag. Hij zei dat hij daarbij haar nek, rug en benen had bezeerd.Tijdens het wachten op de ambulance belde viraxje naar Tresias Aegirsson (een andere bekende bedrieger) en vertelde in het Nederlands dat hij expres op de grond was gaan zitten om zo een schadeclaim in te kunnen dienen. Wat hij niet wist was dat lindapinda86 ook in de winkel aanwezig was en het hele gesprek dus kon volgen. Op bewakingsbeelden was te zien dat viraxje niet was gevallen.

Viraxje is nu aangeklaagd door Mystq voor fraude. Ook gaf Mystq al aan dat het vrij onwaarschijnlijk was dat viraxje gevallen zou zijn: "Die Nederlanders kunnen alleen maar schwalbes maken".

Viraxje op zijn beurt gaf aan dat hij extra geld wilde innen om zo zijn positie in de top 10 te versterken.Bezorger Linda's Glossy Gossips opgepakt

Door: COE

29-10-2014

 

In alle vroegte werd vandaag Federal Assistant door het CBI van zijn bed gelicht. Deze krantenjongen vulde zijn uitkering aan met het rondbrengen van Linda's Glossy Gossip. Althans, dat was de bedoeling. In de praktijk bleek Federal Assistant de Glossy's in zijn kelder stiekem te verbranden.

Het CBI kwam dit wangedrag van de bezorger op het spoor door een klacht van abonnee DutchDude. DutchDude beklaagde zich bij de redactie die vervolgens een onderzoek door het CBI liet instellen naar de gebrekkige bezorging van de Glossy's.

De geschokte redactie beloofy beterschap en is op zoek naar een nieuwe krantenjongen (m/v).El Pesonaar gearresteerd voor imiteren koning

Door: COE

17-09-2014

 

Vanmiddag werd T., inwoner van El Peso, door de Digitaliaanse geheime dienst gearresteerd omdat hij koning hubinho imiteerde. T. werd gekleed in rode mantel en met een kroon op zijn hoofd op de achterbank van een een Farmerrari met chauffeur aangetroffen. Terwijl hij zich door de straten van El Peso liet rijden wuifde hij naar de menigte langs de kant.President Virtua in financiële problemen

Door: ikenco

15-09-2014

 

President YAN van Virtua zit in de financiële problemen. Zijn huis, Presidential house, gebouwd op de beste plek van Nasdaqar, is zojuist voor een nog onbekend bedrag van eigenaar veranderd. Het schijnt dat de president inmiddels zijn hypothecaire lening over het huis heeft afbetaald maar hij schijnt nog altijd onder curatele te staan van een bepaalde lange Fries.


De betrokken partijen willen geen commentaar geven, maar één ding is duidelijk, de President van Virtua zal de komende tijd heel wat minder siroop en limonade moeten drinken.


Negenjarige Andoversr2 steelt bus in Centropolis

Door: COE

15-09-2014

 
Een negenjarige jongen uit het Ibisha is zaterdag weggereden met een stadsbus die ter reparatie in een garage stond. Uiteindelijk botste hij op twee andere wagens.

Dat meldt Ibisha Today. Er vielen geen gewonden. De bus stond ter reparatie met een draaiende motor in een garage van de busmaatschappij van de stad. De jongen stapte in de bus en reed er mee weg.

Hij reed vervolgens korte tijd met de gestolen bus door de stad, botste tegen een auto en een andere bus en stopte toen hij tegen een stoeprand opreed. Er vielen geen gewonden.

Ooggetuige White Queen zag Andoversr2 rondrijden en reed achter de bus aan. "Ik wilde de bus volgen en probeerde de jongen te laten stoppen", zo zei hij later.

Schade
Toen de jongen was gestopt zette White Queen zijn auto voor de bus, zodat de jongen niet kon wegrijden. Vervolgens haalde hij hem uit de bus en hield hem vast tot de politie arriveerde.

De schade van de tocht bedraagt zo’n tienduizend I-Shell. Omdat de Andoversr2 pas negen jaar oud is, kan hij niet worden aangeklaagd.

 


TV-ploeg gespot in CBI HQ

Door: Torpedo7

04-09-2014

 

Vorige week was er een geheimzinnige cameraploeg in het CBI public kantoor. De cameraploeg was een interview op locatie aan het afnemen van een aantal CBI agenten maar ook van een paar law-breakers. Naar het schijnt komt er een van de komende maanden een serie uit waarbij het leven achter de schermen van het CBI uit de doeken wordt gedaan. Het CBI noch de Federals bevestigen deze geruchten maar de serie zou exclusief te bekijken zijn op het betaalde MiniconoVision channel.Wie pakt de schuld op?

Door: onbekend

04-09-2014

 

Federal Researcher is benoemd om de schuld op te pakken volgende ronde.
“We schrijven onze namen op een papiertje en doen die in een hoed. Dan pakt Wouter een naam eruit en die moet de schuld op zich nemen”, aldus een Federal.

"Zo is het eerlijk en heeft iedereen evenveel kans. Iemand moet de taak op zich nemen hé.”, zei de teleurgestelde Federal.

Dit fenomeen is al langer bekend in de Federatie. Al moest je wel in een maffia-familie zitten om deel te mogen nemen aan het evenement wie van de spelers de zondebok moest zijn.

 

Opmerking van de redactie van LGG: we zijn aan het trachten om de schrijver van dit artikel te vinden, zodat we meer duidelijkheid kunnen krijgen omtrent dit artikel.


Dr. Strangelove moet met zwerfhond trouwen trouwen

Door: lindapinda86

04-09-2014

 

Dr. Strangelove uit Roebelarendsveen is door de Federals gedwongen om met een zwerfhond te trouwen. Omdat Dr. Strangelove door boze geesten bezeten zou zijn, was het huwelijk met de hond de enige oplossing. Als de boze geesten zouden blijven dan zou dit nog meer spelers uit Miniconomy verjagen.

 

Met het huwelijk worden de boze geesten overgedragen aan de hond.

De hond (PC hond) werd met de auto naar de ceremonie gebracht. Niemand had het gedacht, maar Dr. Strangelove is echter enorm blij met dit huwelijk. Dit verklaart direct ook de accountnaam van de bruidegom.


Het huwelijk zorgt ervoor dat de vloek op PC hond wordt overgedragen. Wanneer Dr. Strangelove niet meer bezeten is, zal hij vrij zijn om te trouwen met een mens. Dr. Strangelove heeft echter te kennen gegeven dat hij dit niet van plan is te gaan doen en voor altijd samen wil zijn met zijn nieuwe bruidshond.


"Ondanks het feit dat de bruid een hond is, zullen we hem net zo respecteren als we zouden doen bij een normale bruid", vertelt Federal Assistant.

 

Namens Linda’s Glossy Gossips wensen we Dr. Strangelove een liefdevol huwelijk toe.lindapinda86 winnaar ronde 129

Door: ikenco

01-09-2014

 

Naar het schijnt is het niet gelaarsdekat die deze ronde gaat winnen maar lindapinda86. Na een inzamelactie onder handelaren is al het bedrag opgehaald waarmee lindapinda86 verklaarde de ronde mee te winnen. gelaarsdekat schaterde het hierop uit en zei dat er nog 500k extra gespaard moest worden. Echter na vreemde transacties door de Virtuaanse overheid schijnt er een speciaal "vrouwen"budget te zijn waardoor lindapinda86 toch nog deze ronde zou kunnen gaan winnen mits het geld niet uitgegeven wordt aan kleding en cosmetica.Man uit El Peso steelt 1 klei om echtgenoot in gevangenis te zien

Door: lindapinda86

25-08-2014

 

Een man uit El Peso stal een fles wijn omdat hij gearresteerd wilde worden. Hij wilde zijn vriend zien, die in de plaatselijke gevangenis zit.

 

Hubinho stal woensdag een klei met een waarde van 0,50 ISH uit een winkel bij een lokale winkel. De politie trof hem aan op de stoep van de winkel, waar hij de klei in z’n gezicht aan het smeren was.

 

Hubinho werd gearresteerd wegens winkeldiefstal en kwam vrijdag weer vrij na het wachten van 60 minuten.

 

Hubinho verklaarde tegen de politie dat hij de klei had gestolen omdat hij naar de gevangenis wilde. Hij  wilde zijn echtgenoot (Tranqer) zien, die enkele uren eerder was opgepakt. De politie kon niet vertellen of de wens van Hubinho in vervulling is gegaan.

 


Gunnar Andersson teruggevonden!

Door: Tresias Aegirsson

25-08-2014


Kortgeleden raakte de burgemeester van Eurodam zoek. Niemand kon hem meer vinden. Toen er in zijn kantoor werd gekeken, vond men alleen een briefje met daarop: "Ik ben even weg." Waar hij naar toe was gegaan, was een groot raadsel.

Bronnen binnen de Federale Overheid signaleerde ook verminderde activiteit bij Federal Assistant. Of dat te maken heeft gehad met de verdwijning van Gunnar Andersson is nog niet bekend. Mocht dat zo zijn, bestaat er een grote kans dat Gunnar Andersson bekend is geworden met de kelders van de Federatie.

Een fotograaf liet de volgende foto zien aan uw roddeljournalist:De vraag is echter of dit het bewijs is voor de inwijding van Gunnar Andersson of dat het een doelloos papiertje op een tafel is. Ondertussen Gunnar Andersson wel weer gesignaleerd in Eurodam.


Weinig export door chantage?

Door: DutchDude

22-08-2014

 

De hele ronde is er in de mooie Cyberische stad Kronenburg geen fatsoenlijke export, af en toe wat boompjes, af en toe wat steentjes. Nooit grote aantallen en zelden computers.

Het gerucht gaat dat dit komt omdat de burgervader van Kronenburg, Jeroentjah, op de centen is. Toen ik mijn agent de burgervader liet schaduwen, gebeurde er iets bijzonders.

De burgemeester liep een ongure straat in, genaamd de Parklaan. Hij keek een paar keer angstig om, liep toen een onguur uitziend schuurtje van een Virtuaan binnen met een zak geld(vermoedelijk van de stadskas), en kwam er een paar minuten later zonder geld weer uit, met een bult op zijn hoofd.

Dit zou de reden kunnen zijn waarom er zo weinig export staat, omdat de stadskas steeds kleiner wordt gemaakt door een mysterieuze Virtuaan.

Toen mijn agent aan burgemeester Jeroentjah vroeg wat er gebeurd was, en hoe die bult op zijn hoofd kwam, reageerde hij in paniek en schreeuwde 'Bemoei je met je eigen zaken!'

Tot zover de stand van zaken, meer nieuws volgt.Stank voor dank

Door: DutchDude

22-08-2014

 

Gisteravond is de president van Cyberië, Dr. Strangelove, dronken gevonden voor het parlementsgebouw.

Een parlementslid dat nog tot 's avonds laat doorgewerkt had, vond hem. Op de vraag hoe het met hem ging antwoordde de president: "'Knippen en scheren graag".

Het wakkere parlementslid had gelijk door dat er wat mis was, en heeft de president naar zijn huis gesleept, en daar in bed gelegd. De volgende dag werd het parlementslid bedreigd, hij zou niks mogen bekend maken van het voorval.

Typisch een geval van stank voor dank.DutchDude verliest identiteit

Door: Dr. Strangelove

22-08-2014


DutchDude is zijn identiteit verloren. Vanmorgen vroeg blaatte hij wat in de chat over hoe geweldig België was. De aandoening lijkt besmettelijk te zijn, enkele uren later begonnen ook andere handelaren België te roemen.

Hierop volgde een verontrustende mededeling in de live-newsfeed:
Newest account: BelgianDude. DutchDude wordt voorlopig in quarantaine gehouden in Marcello's Maniakken Mansion.


Verschrikkelijke kwaliteit van de producten en arbeidsomstandigheden voor medewerkers in Cyberië!

Door: Hoofd Inspectie IKKP afd. Inspecties Ovens en Electro

22-08-2014

 
Cyberië - de afgelopen dagen heeft de Inspectie voor Kwaliteit en Productie van Producten (IKPP) verschillende controles uitgevoerd in de Cyberische hoofdsteden naar de kwaliteit en herkomst van de producten die daar verkocht werden door handelaren.

De IKKP voert deze inspecties steekproefgewijs uit. Zo inspecteren wij in elke stad vier winkels. De inspectie bestaat uit de volgende aspecten:

1. Kwaliteit van het Product

2. Arbeidsomstandigheden medewerkers

3. Kwaliteit hulpmiddelen.

Voor elk aspect krijgt de winkelier een cijfer. Dit cijfer is een getal tussen de A (van Awesome!) en de V (van Verschrikkelijk).

Toen wij met een team van twee personen aankwamen in Kronenburg hebben wij verschillende winkels gecontroleerd. We zijn begonnen met de schep en oven winkel van traag begrip. We hebben zijn ovens onderzocht. Hier het rapport:

1. Kwaliteit van het product: O (van Oke)

Toelichting: de producten die aangeboden werden voldeden aan de minimum eisen. Dit betekent dat kwaliteit van de producten zeer matig is maar wel voldoende. De stenen die traag begrip gebruikt zijn van Z kwaliteit, vandaar beïnvloedt het de kwaliteit van ovens zo.

2. Arbeidsomstandigheden medewerkers: V (van Verschrikkelijk)

Toelichting: traag begrip laat penguins voor zich werken in dichte schuren in de mijnen van Roebelarendsveen.  Deze penguins lijken geïmporteerd van de Zuidpool waar TB de afgelopen weken is geweest om 'reddingswerk' te doen. Wij hebben de politie van Cyberië hierover geïnspecteerd, zij zullen binnenkort een huiszoeking doen.

3. Kwaliteit hulpmiddelen: O (van Omg)

Toelichting: voor ovens heb je geen hulpmiddelen nodig zoals draaiers o.i.d. maar je eigen handen. Nadat wij een spion naar traag begrip's huis hebben gestuurd heeft hij het volgende verslag uitgebracht: 'dhr. Begrip wast zijn handen nooit, niet na het voeren van zijn ondergrondse penguins met rotte vis, niet na het neuspeuteren en zelfs niet na een toiletbezoek!'. Dit is voor ons al genoeg reden om een O te geven.'

Na het eerste rapport zijn we ook naar een tweede winkel geweest, dit was de winkel van Plastic Dame. Een gerespecteerde Kronenburger waar wij veel van verwachten. Maar dat bleek anders te zijn. Hierbij het schokkende verslag:

1. Kwaliteit van het product: V (van Verschrikkelijk)

Toelichting: toen wij de winkel van PD betraden zagen wij martijn5 net wegvluchten via een achteruitgang, dit vonden wij verdacht, vandaar dat mijn collega achter hem aan ging om te kijken wat hij uitspookte. Ondertussen interviewde ik een nogal verlegen Plastic dame. Even later komt mijn collega, agent Harisson Ford, terug en vertelt: 'm5 had een zak oude verrotte chips bij zich.' Na dit schokkende nieuws hebben wij besloten om ook de producten van PD te analyseren op de verrotte chips. Wij hebben moeten concluderen dat PD m5's chips inderdaad in PD's producten verwerkt zitten. Vandaar deze dikke V.

2. Arbeidsomstandigheden medewerkers: M (van Matig)

Toelichting: Plastic dame huurt 12-jarige meisjes in om voor haar de electro te maken. Volgens de wet is dit toegestaan aangezien de meisjes familie zijn en ze een bepaald aantal uren per week mogen werken voor een minimum bedrag. Wij geven deze M omdat wij toch vinden dat dit niet is zoals het hoort. De kamer waarin de meisjes werkten was helemaal donker en er stonden alleen drie bureautjes in. Verder stond er op de muur een 'SOS' signaal getekend, volgens PD was dit van de vorige bewoner(s).

3. Kwaliteit hulpmiddelen: P (van Prima)

Toelichting: PD gebruikt machines van goede kwaliteit en ook haar schroevendraaiers van traag begrip lijken goed te zijn. Meer hierover hebben wij niet op te merken.'

Zoals u kunt lezen zijn beide handelaren op sommige terreinen niet goed bezig. Zij hebben hierover telefonisch contact gehad met ons en hebben beloofd de 3 punten drastisch te gaan verbeteren. We zijn benieuwd en houden u op de hoogte! Volgende keer de winkels van Hubinho1 en A Lontra. Wees voorbereid.

Met hartelijke groeten,

Annoniem

Hoofd Inspectie IKKP afd. Inspecties Ovens en ElectroValuta en Duku opgedroogd

Door: Dr. Strangelove

22-08-2014


Dat hebben de Federals zojuist bekend gemaakt. Vanaf vandaag kunnen handelaren in de Federatie andere landen bereiken over een grote lege vlakte, waar ooit de machtige rivieren stroomden.

Enkele handelaren zijn hier de dupe van, zo had enzo MV juist een veerdienst op touw gezet. Andere handelaren profiteren hier juist van: taxi's naar het buitenland draaien overuren om de grote hoeveelheid producten te verplaatsen.


Het is echter bijzonder duur om je stenen shop te bevoorraden met een auto die 25 kilometer moet rijden, het is dus verwacht dat internationale handel deze ronde niet zal floreren.

Er wordt gezegd dat er als noodoplossing vliegvelden gebouwd zullen worden, één per land. Wanneer deze vliegvelden beschikbaar zullen zijn, hoeveel een vlucht zal kosten en hoe vaak de vliegtuigen zullen vliegen is nog niet bekend.


martijn5 is van de kaart afgevallen

Door: Tresias Aegirsson

21-08-2014

 

Bij het kopen van kavels, liep martijn5 een nieuw Eurodams record. Hij scheen 15 kavels per halve minuut te lopen. Toen hij vervolgens niet uitkeek, viel hij zo van de kaart van Eurodam af.

De toegesnelde hulpverleners, 10 kavels per halve minuut, konden hem ternauwernood redden uit de diepte richting het zuiden. martijn5 zelf zou ongedeerd zijn gebleven, maar enkele getuigen zeiden dat hij tijdelijk niet meer kavels kon kopen. Of hij nu verdrietig is, kon niet gezegd worden.


FEA’s kelder staat blank

Door: YAN

21-08-2014

 

El Peso - deze middag kwam het schokkende nieuws binnen dat de zeer bekende kelder van Federal Assistant onderwater is gelopen! Anonieme bronnen vermelden dat het een afrekenactie was van Federal Coordinator die enkele dagen geleden toegang werd geweigerd tot de 3 voetbalvelden grote kelder van de nieuwste Federal.

Onderzoek van de Bond Onderzoek bij Kelderincidenten (BOBK) concludeerde dat er leidingen vlak boven de kelder zijn doorgezaagd met zagen aangeschaft in de Federal Store van El Peso. Ook het El Pesoaanse Waternet bevestigd dit verhaal.

Federal Assistant zelf wilde niets zeggen over het incident en wilde alleen maar kwijt dat een nood-kelder zo spoedig mogelijk gebouwd zal worden, waar deze nood-kelder zal komen, wat voor behang het zal krijgen en hoe verder ingericht zal worden is tot dusver onbekend.Dronkenlap uit park gezet

Door: Vincent - Turner

21-08-2014


Gisterenavond laat kreeg de politie van Roebelarendsveen de melding dat er een onruststoker was in een van de parken op het grondgebied. In Roebelarendsveen is het moeilijk rijden over de lege bouwwerken van martijn5 en Dr. Strangelove. Maar toch slaagde de politie erin om na een dolle rondrit rond de vlaktes van de ijzerstad het park te vinden waar een dronken man luidkeels stond te blaten.

De politie heeft vol verbazing staan kijken naar het fenomeen toen agent Cook, Thomas de man herkende. Het bleek HC-lid Ralgon te zijn. Hierdoor werd het geblaat al snel herkend als gemekker en kon er zelfs een conversatie ontstaan met de verward ogende man.

In een latere verklaring aan onze respondent bleek dat Ralgon ook niet wist hoe hij vanuit de bossen van Zwollar zo ver verdwaald geraakt was. Burgemeester Giulio Alvarez was niet blij met alle nachtelijke ophef en heeft Ralgon een parkverbod gegeven in Roebelarendsveen. De plaatselijke politie was wel zo vriendelijke de dronkaard zijn roes te laten uitslapen in zijn eigen bed.De kogel is krachtiger geworden

Door: Vincent - Turner

21-08-2014


In de diverse geheime operaties van het CBI is een nieuwe kogel door de douane onderschept. Het betreft een krachtigere kogel, die volgens ervaringsdeskundigen door een kogelvrij vest heen kan penetreren.

Er word gefluisterd dat de kogel door de inspectie heen is gekomen en de oude, flauwe, kogel vervangen heeft. Het gevolg hiervan is dat de aanslagen harder binnen komen bij de slachtoffers en het dus voor de schutters makkelijker word om een soms zo gewenst faillissement te veroorzaken.

Koning hubinho heeft volgens een Digitaliaanse bron erkend geschoten te hebben op bankeigenaar Torpedo7. Dit omdat Torpedo7 een woekerbeleid hanteert. Ondergronds word echter gezegd dat hubinho slechts op allemansvriend Torpedo7 heeft geschoten om de nieuwe batch kogels te testen.

De testresultaten: 1 schot, gearresteerd door het harde lawaai, 1000 ISH dokterskosten bij de goedlachse bankier. Zouden de testresultaten voor iedereen een besef realiseren dat wapens niet voor kinderen zijn, of komt het wilde westen weer op gang? Glossy Gossips is er bij.Jas Marcello Alvarez gestolen

Door: Vincent - Turner

21-08-2014

 

De Veteranenjas van Marcello Alvarez is kwijt. Federal Coordinator kan 'm nergens meer vinden. Marcello zelf post dagelijks foto's van zijn jas om de menigte duidelijk te maken dat hij de bruine lange jas kwijt is.


Volgens de wandelgangen is het verlies van de jas geheel aan Marcello zelf te wijten. De jas is jaren uit de mode geweest en Marcello zelf heeft hem op een dronken avond laten hangen in het council huis. Toen de boel op de fles ging was het aan Marcello om de jas op te halen, maar dit heeft hij nagelaten.

Federal Coordinator zou zelf ook wel graag willen weten waar de jas is. Ook de Federal Coordinator had zo'n jas en ook hij is hem kwijt. Geruchten gaan dat slechts de suikerzoete Federal Assistant weet heeft van de locatie van de jassen. Insiders hebben vernomen dat deze in een geheime opslagplaats diep ondergronds ligt begraven. In deze illustere kamer zou ook de eigendomsrechten van YenVille en Bahthoevedorp bevatten.

Toen Marcello om een reactie gevraagd werd waarom hij de jas zo graag terug wilde, reageerde hij geëmotioneerd. Marcello had in de jas zijn lederen beurs laten zitten. Het bevatte geen geld, maar wel een schatkaart. De schatkaart naar de geheime schuilplaats. Marcello roept eenieder op die enige informatie heeft omtrent de jassen om contact op te nemen op telefoonnummer 365346 (Marcello Alvarez) of 111111 (Federal Coordinator)

 


Virtuaanse DJ Ricky JUNIOR rijdt met speelgoedvoertuig op snelweg

Door: lindapinda86

21-08-2014

 

De Virtuaanse DJ Ricky JUNIOR is afgelopen maandag met zijn speelgoedminiconomini een snelweg in Cashington opgereden. Dat gebeurde nadat dj ricky (senior) zijn broertje uit het oog verloor.

 

Drie oplettende automobilisten (Gaulamos, YAN en Federal Government) hebben de jongen omringd en hem zo naar de kant van de weg geloodst. 


Maandagochtend reed DJ Ricky JUNIOR op zijn mini-miniconomini vanaf het gemeentehuis de weg op. Dj ricky (senior) verloor hem uit het oog en maakte melding van vermissing bij de locale officers Podje en riemer_1990.


Niet veel later kwam er nog een melding binnen bij de officers. Er zou een voertuig op de snelweg rijden zonder kenteken. Het bleek om het kind te gaan, dat inmiddels met een geïmproviseerde escorte rondreed.


De jongen is uiteindelijk door de officers van de weg gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht ter observatie. Kort daarna is hij met zijn grote broer herenigt.

 

De mayor van Cashington (Andoversr4) heeft dj ricky (sr) erop gewezen dat hij goed op zijn kleine broertje moet letten.

 


Alle oude Nederlandstalige roddels:

http://www.freewebs.com/lgg_mc/