Ons eerste huis; de verbouwing

Op 6 mei 2012 werden we officieel eigenaar van ons eerste huis. Het had de potentie om een parel te worden, maar daarvoor moest het één en ander wel wat opgepoetst worden. Tussen mei en oktober hebben we dan ook flink gewerkt om het huis helemaal naar onze zin en onze smaak te brengen. Tussentijds is de voortgang vastgelegd, en hieronder kun je verschillende fases van de verbouwing bewonderen.


De aankoop

Toen we het huis op 6 mei 2013 met onze eigen sleutel betraden, was het huis leeg, muf, beschadigd en geel.


Het lichte sloopwerk

First order of business: alles weghalen wat we niet meer wilden. En dat is meer dan je zou denken. Het verlaagd plafond moest eruit, de keuken weg, de houten vloer (parket) alsmede de houten draagvloer eruit (werd ten behoeve van vloerverwarming vervangen door een betonvloer), de vloer en het plafond in de hal weg, en boven al het belang weg, en de palfonds eruit.


Het zware sloopwerk

Nadat al het lichte sloopwerk was gedaan, werd het tijd voor het zwaardere werk: muren slopen, betonvloeren weghakken, lagen tegels verwijderen en nog wat meer sleuven frezen. Een vervelende klus, niet in de laatste plaats voor de buren, die naar eigen zeggen de potten van de planken in de voorraadkast af hebben zien trillen.


De weg omhoog!

Na een maand slopen werd het half juni wel eens tijd om het huis daadwerkelijk op te knappen! De laag betonafval werd door zand bedekt, beschadigde muren werden gerepareerd en de sleuven werden gedicht, en boven kwam een nieuw plafond.


Laat dat beton maar komen

Voordat er vloerverwarming kon worden aangelegd, was het nodig om een laag isolatie aan te brengen en met ijzermatten een frame te maken waarin de betonnen onderlaag kon worden gestort. Daarna gingen er klikbare matten plastic noppen met isolatie in, werden de leidingen daarin vastgeklikt en kwam de uiteindelijke betonnen deklaag erop.


De afwerking

Met alle bouwtechnische zaken min of meer afgerond, wordt het tijd voor de afwerking en de inrichting. Dit betekent dat er vele honderden meters stroomdraad moeten wordeng gespannen, dat er leidingen voor de keuken moeten worden aangelegd, dat de stukadoor de boel netjes afwerkt en dat de vloer er in komt. Helaas is er tijdens het werk een memory stick verloren gegaan, waardoor we niet meer alle foto's hebben. Al met al moeten onderstaande foto's echter een goed beeld geven van de laatste loodjes.


Nu (foto's november 2014)

Om het overzicht compleet te maken ook nog foto's van hoe het uiteindelijk ingericht is.